1. نویسنده، تولید می کند؛ اما ناشر برای چاپ کتابش به وی کمک نمی کند مگر اینکه نویسنده، هزینه ها را خودش بدهد.
2. وقتی کتاب، آماده می شود، ناشران و کتابفروشان، به فرد کمک نمی کنند؛ مگر اینکه کتاب را به قیمت تمام شده از وی بگیرند و هزینه های انجام شده را با چک های بلند مدت به وی بپردازند. همین باعث می شود که نویسنده از نوشتن و تولید کتاب فرار کند.
3. بسیاری از ناشران، کتاب هایی را که بُزخری نکنند، نمی پذیرند و به نویسنده، فرصت ارائه اثرش را نمی دهند.
اینگونه است که نویسنده، از یک سو می نویسد و از یک سو فرصت ارائه به دست نمی آورد.
4. کتابی که نویسنده نمی تواند ارائه کند، رو ی دستش می ماند، سپس ناشر، آن را مفت می خرد و در انبار می گذارد.
5. بسیاری از ناشران، کتابی را که مفت خریده اند به قیمت بالا می فروشند، حتی آنچه ممکن است سالها بماند برای آنها سود دارد چون طبق قیمت روز، قیمت ها را تغییر می دهند و قیمت جدید می گذارند. این یعنی انبارداری او برایش ضرری ندارد.
6. نویسنده تازه کار، حتی با ارائه بهترین اثر طرد می شود؛ چون ناشر که کار را می بیند، از طرحش الگو برمیدارد و خودش کتاب را چاپ می کند.
7. حق التالیف تقریبا مرده است، مگر از سوی ناشران دولتی، یا برای نویسندگان کتب درسی که حتما مشتری دارد. بقیه نویسندگان، چیزی به دست نمی آورند. غالبا ناشر دنبال آن است که سود کند بدون آنکه به کسی سود بدهد، می گوید چرا برای خودم تعهد درست کنم. یا امتیاز را از وی میگیرد یا اصلا با نویسنده، همکاری نمی کند.
8. کتاب در دست غالب کتابفروشان و ناشران، حکم طلا یا آهن در دست دلال را دارد، او به کتاب، اینگونه نگاه دلالی می کند. نگاهش فقط به سود است. کتاب برای او کالایی است که سود دارد. کتابهایی که طرفدار دارد مثل آثار شهدا و ... با کمترین تخفیف یا بدون تخفیف فروخته می شود.
9. اغلب کتابهایی که با تخفیف بالا فروخته می شود یا
الف) کتابی است که ناشر، مفت از نویسنده گرفته و از ترس اینکه بماند، ارزان می دهد تا برود.
ب) کتابی است که ناشر برای فریب مشتری، قیمت پشت جلدش را دو تا سه برابر قیمت گذاشته و سپس به وی 50 درصد تخفیف می دهد. شاید باورتان نشود ولی اغلب کتابها را اینگونه قیمت گذاری می کنند، بعد به شما تخفیف می دهند. غالب ناشران اینگونه رفتار می کنند. چون قیمت گذاری، اصول و قاعده اش بازار ناشران است و طبق عرف خود تا جایی که بتوانند و خارج از عرف خودشان نباشد، قیمت را بالا می گذارند.
10. پی دی اف، موبایل و... به کتاب بسیار ضرر زده است؛ ولی شما همین فناوری ها را در انگلستان هم می بینید؛ اما در آنجا برخلاف ایران، تیراژ کتاب بالاست؛ چون نویسنده حمایت می شود، کارهای خوب، کپی رایت دارد، ناشر، طبق شرایط خاصی کار میکند و دلال نیست؛ بلکه یک تولید کننده است و ... .